Ekstremværet "Hilde"

19.11.2013 kl 10:09

Del:

Fredag 15. november 2014 meldte Meteorologisk institutt at et lavtrykk sørøst for Island var under utvikling. Værsystemet var forventet å nå Nordland lørdag kveld, og  ble satt under økt overvåkning. 

 

Økt overvåkning innebærer at meteorologene gir situasjonen spesiell oppmerksomhet, og kontinuerlig vurderer utviklingen. Det er ennå ikke sikkert at det faktisk blir ekstremvær. Men potensialet er tilstede.

 

Været får navn
Sent på ettermiddagen ble værsituasjonen tydeligere og definert som ekstremvær av Meteorologene, og gitt navnet ”Hilde”.

 

”Hilde” rammet Trøndelag og Helgeland med full kraft lørdag kveld, og slo inn som vestlig sterk storm, og med kortvarig vind av orkan styrke ytterst på kysten. Svært høye bølger slo inn over kystområdene.

 

Strømbrudd og stengte veier
Ekstremværet rammet i hovedsak befolkningen ved brudd på strømtilførselen til et stort antall abonnenter og vanskelig fremkommelighet. I enkelte områder gikk også mobilnettet ned.  En rekke veger ble stengt som følge av mindre jordskred og trær og stein i veibanen. Myndighetene oppfordret befolkningen til å holde seg innendørs.  

 

I listen under finner du artikler som ble publisert på kriseinfo.no i perioden fredag 15. til søndag 17. november.

ARTIKKELEN HANDLER OM